Uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen is nergens voor nodig

merkur-casino-hoofddorp-ingangdonderdag 16 januari 2014 12:22

Goed dat er door het college wordt gedacht aan preventie wanneer het gaat om speelautomatenhallen, althans... men zegt te denken aan preventie, maar wij plaatsen de nodige vraagtekens bij preventie wanner we goed naar de cijfers kijken in de beleidsnota speelautmatenhallen.

De ChristenUnie - SGP is een partij die o.a. opkomt voor de kwetsbaren in maatschappij. Onze fractie kan echter de beoogde preventie maar moeilijk rijmen met de beoogde uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen in de Haarlemmermeer. De uitbreiding gaat niet alleen om het aantal hallen, maar ook om een forse uitbreiding van het aantal speelautomaten per hal.

In Amsterdam zien we per 38.000 inwoners een speelautomatenhal met circa 50 automaten. Haarlemmermeer gaat een stap verder en maakt het mogelijk om 5 hallen te plaatsen met ieder een maximale capaciteit van 150 automaten, ofwel 50 automaten per 20.000 inwoners. Hoe rijm je dit met preventie?

Wij zitten in de Haarlemmermeer (en daarbuiten) niet te wachten op een groei op het gebied van gokverslaving, waar de o.a. de gemeente weer voorzieningen voor moet treffen. Onze kernen zitten niet te wachten op een speelautomatenhal dat potentieel groter is dan de bestaande hal in Hoofddorp.

De fractie ChristenUnie - SGP vindt het niet nodig dat het aantal gokautomaten in de Haarlemmermeer wordt uitgebreid. Maar de realitieit is dat onze fractie mogelijk als enige dit standpunt verkondigt.

Onze stemverklaring tijdens de stemmingen op 23 januari 2014:

'De overheid moet een schild zijn voor de zwakken en de kans op gokverslaving neemt met deze speelhallen toe. We willen die gok niet nemen.' Met deze woorden heeft onze fractievoorzitter, Arjo van Bezooijen, namens de fractie ChristenUnie - SGP afstand genomen van het voorstel de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden