Koos de Vries

7 februari 2022, Koos blikt terug

Een terugblik op de afgelopen 3 jaar gemeenteraad…..


Allereerst vond ik het een voorrecht om 3 jaar met dit team te mogen optrekken, met Dick den Butter, en met Jennifer, Erna en Sophie. Dat was echt super. Een heel enkele keer pittige discussies, maar uiteindelijk altijd één lijn vinden om er voor de inwoners van Haarlemmermeer te zijn, om te bouwen aan een gemeente die beter wordt, mooier wordt, rechtvaardiger wordt.

Da’s best een opgave in deze tijd, met schaarse ruimte, waar alles en iedereen vecht om een plek: woningen, groen, cultuur, recreatie, luchthaven, handelsondernemingen. Waar dingen in de uitvoering niet goed gaan en je soms twijfelt aan de overheid als hoeder van de burgers, waar ze juist de zwakken lijkt te treffen, of onrechtvaardig bezig lijkt te zijn.

En u mag best weten, dat zat mij, en onze fractie, soms best dwars, die momenten dat we er van overtuigd waren dat het echt niet goed ging. Gelukkig stonden we daarin meestal niet alleen en vonden we andere partijen aan onze zijde, zodat we samen vaak iets konden bereiken.

Wat we nog niet hebben bereikt zijn eigenlijk voor een belangrijk deel onze speerpunten, en mochten we in aanmerking komen voor onderhandelingen over eventuele deelname in de coalitie, dan zullen we die speerpunten inbrengen.

En wat we zeker mogen weten: God is erbij om ons te helpen. Hij heeft het goede met ons voor. We mogen Hem steeds vragen om wijsheid!