Internationale Vrouwendag 2016 in Hoofddorp

woensdag 09 maart 2016 11:56

De Internationale Vrouwendag (8 maart) is een internationaal evenement waarop aandacht wordt gevraagd voor sociale, economische, culturele en politieke verworvenheden van vrouwen. De Internationale Vrouwendag leeft ook in Haarlemmermeer. Vanuit onze fractie zijn deze activiteiten bijgewoond.

ChristenUnie - SGP tijdens Internationale Vrouwendag 2016 in Hoofddorp

Erna Haagsma was namens onze fractie bij de viering van Internationale Vrouwendag in Hoofddorp. Het was een super nuttig bezoek. Vrouwen uit de omgeving kwamen in groepjes bij elkaar om de pijnpunten en zorgen te inventariseren en deze met elkaar te delen.

Punten die o.a. naar voren kwamen:

  • Veiligheid  fietsers en scooters... zeer gevaarlijk gedrag door het gebruik mobiele  telefoon  tijdens het rijden
  • Groepen uit school die naast elkaar het hele fietspad innemen en geen ruimte bieden aan volwassenen en ouderen. Op het moment dat iemand er iets over zegt wordt een hele grote mond opgezet en geen enkel respect getoond.
  • Onveilig gevoel werd veel genoemd. Er werd een koppeling gelegd naar “Geen handhaving!!”. Er is uitdrukkelijk de wens uitgesproken dat de politie meer zichtbaar is (“Meer Blauw op Straat”), en de politie werkelijk optreedt en bekeurt.
  • Veiligheid op straat. O.a. het verschrikkelijk verhaal gehoord van twee moeders. Groepen buitenlanders die in Hoofddorp Noord een Nederlandse jongen van 18 beroofde onder dreiging van een pistool en met mes neerstak. En de andere moeder had ook iets dergelijks meegemaakt.
  • Enkele vrouwen vertelden dat Hoofddorp zo onveilig is geworden, dat zij na 19.30 uur nergens meer naar toe durven gaan.
  • Er is grote behoefte onder de vrouwen om aan werk te komen, zodat zij zich nuttig kunnen voelen, en zij hebben mensen nodig die de weg hierin kunnen wijzen
  • Participatie / Mantelzorgers ( inzet familie) die het steeds zwaarder krijgen, omdat er op de hulp uren wordt gekort.
  • Grote behoefte dat activiteiten voor vrouwen weer terugkomen in P-punt .

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden