Motie Criteria Stedenbanden (Ingetrokken)

checklist 610x270donderdag 15 mei 2014 17:00

Noot: Tijdens de raadsvergadering heeft burgermeester Theo Weterings toegezegd dat bij het aangaan van nieuwe stedenbanden men niet alleen zal kijken naar de economische, maar ook naar de sociale en maatschappelijke aspecten. Hiermee is deze motie overbodig geworden en is deze motie ingetrokken.  


ChristenUnie - SGP dient samen met het CDA, Groen Links, Eén Haarlemmermeer en CDVP een motie in om bij het aangaan van nieuwe stedenbanden nadrukkelijk de sociaal maatschappelijke componenten mee te laten wegen.

Tekst van de motie:

Motie Criteria Stedenbanden

 
De Raad van de gemeente Haarlemmermeer in vergadering bijeen op donderdag 15 mei 2014

Kennis genomen hebbende van de nota van het College van B&W van 18 februari 2014 inzake Vriendschapsbanden en in het bijzonder van het voorstel genoemd in 2.3  van deze nota, nl. “op zoek te gaan naar een nieuwe vriendschapsband, aan de hand van in deze nota gestelde criteria;”

Van de genoemde criteria voor een nieuwe vriendschapsband de volgende voor het college het meest relevant zijn:

  • De internationale promotie van de gemeente
  • Het stimuleren van internationale handel en aantrekken van buitenlandse investeringen  Duidelijk is dat dat een nieuwe vriendschapsband voor beide gemeenten voldoende moet opleveren. Zowel voor onze nieuwe partnergemeente als Haarlemmermeer moet er meerwaarde aan de samenwerking zitten.

Overwegende dat deze criteria

  • voornamelijk gestoeld zijn op economische gronden,
  • deze momenteel al via het city-marketing beleid invulling kunnen krijgen,
  • deze criteria voorbij gaan aan de oorspronkelijke bedoeling van de vriendschapsbanden zoals betrokkenheid van onze inwoners bij de zustergemeente, het leren van elkaars cultuur, het bijdragen aan het opbouwen of versterken van een democratisch bestuur.

Geeft het College van B&W in overweging (of draagt het College van B&W op) om bij de keuze voor een nieuwe stedenband de economische criteria niet leidend te laten zijn, maar de sociaal maatschappelijke componenten nadrukkelijk mee te laten wegen.

en gaat over tot de orde van de dag.

Hoofddorp 12 mei 2014.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden