Onze reactie op de stellingen van HCNieuws

lifedonderdag 13 maart 2014 12:00

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 legt HCNieuws een aantal stellingen voor aan onze lijsttrekker Arjo van Bezooijen. Vanwege beperkte ruimte moet men wel eens snijden in de reacties (en ook dat wordt bij HCNieuws met veel zorg gedaan). Voor het geval dat er in de reacties is gesneden vindt u hieronder de antwoorden zoals wij het hebben aangeleverd.

Antennemasten moeten worden geweerd uit woonwijken

Eens - Burgers mogen niet de dupe worden van keuzes die technisch anders kunnen worden opgelost. Zelfs als dat duurder zou zijn.

Het weidse polderlandschap moet niet worden vervuild met meer windmolens

Eens - Desondanks is er zeker ruimte voor meer windmolens. Wij vinden dat geen vervuiling, maar ervaren het als een maatregel om vervuiling tegen te gaan. Deze stelling is dus zeer tendentieus. De discussie zou niet moeten gaan over wat men mooi of niet mooi vindt, maar over wat nuttig en noodzakelijk is.

De gemeente moet meer doen om mensen aan het werk te krijgen

Oneens - Ongeacht het feit dat wij van mening zijn dat onze gemeente zich maximaal moet inzetten in het faciliteren van de mogelijkheden onder andere door zelf het goede voorbeeld te geven, is het vinden van werk een eigen verantwoordelijkheid.

De hondenbelasting is onzinnig en moet direct worden afgeschaft

Oneens - Gemeentelijke belastingen in het algemeen en de hondenbelasting in dit geval bijzonder zijn inkomstenbronnen voor de gemeente. Natuurlijk zijn er de vragen: waarom niet voor paarden, duiven, katten etc.? Dat heeft met wetgeving te maken en daar gaan we niet over. Als je dan toch de term oneerlijk wilt gebruiken dan gaat het er meer over om wat er met het geld wordt gedaan... Dat geld moet worden besteed ten behoeve van alle inwoners en niet worden gestort in de bodemloze put van prestigeprojecten voor de etalage van Haarlemmermeer.

Er is nog steeds sprake van veel bureaucratie en overbodige regels

Eens - Daar waar kan worden bezuinigd op overbodigheid moet de gemeente het lef hebben dat nadrukkelijk te doen

Om extra uitgaven in het sociaal domein te kunnen betalen, mogen de lasten de komende jaren omhoog

Oneens - Dit is opnieuw een tendentieuze stelling. Zo nodig mogen de lasten omhoog, maar dat kan alleen worden verantwoord naar onze burgers als het uitgavepatroon is gebaseerd op nuttige en nodige zaken. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om zelfs maar te vermoeden dat lastenverhoging voor dit doel nodig zou zijn. Mocht die situatie zich wel voordoen in de toekomst, dan zal eerst een herschikking van middelen en het bijstellen van keuzes moeten plaatsvinden.

Er moet in het centrumgebied een nieuw raadhuis worden gebouwd.

Oneens - In de komende periode moet zeker worden gekeken naar onze eigen huisvesting. Het uitgangspunt moet dan zijn: sober, doelmatig en duurzaam. Dat impliceert dat er zeker niet zomaar gekozen moet worden voor nieuwbouw, maar dat een afweging gemaakt moet worden bij de bestaande en beschikbare bouw. Er is al te veel leegstand en dat moeten we vooral niet laten toenemen door het maken van niet te verantwoorden keuzes.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden