'Ik heb altijd een mening over zaken'

Koos de Vriesvrijdag 28 februari 2014 13:47

Wie kent de lokale politici? Van de wethouder heeft u wellicht gehoord en misschien ook van de lijsttrekker. Maar wie staat er op drie? Haarlems Dagblad portreteert op haar '3' de nummers drie op de kieslijsten ...

Op drie

Wie kent de lokale politici? Van de wethouder heeft u wellicht gehoord en misschien ook van de lijsttrekker. Maar wie staat er op drie? Haarlems Dagblad portreteert op haar '3' de nummers drie op de kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag: Koos de Vries van CU-SGP.


'Ik heb altijd een mening over zaken'

Wie ben je?

Ik ben Koos de Vries, 61 jaar oud en woon sinds halverwege jaren tachtig in Hoofddorp, waar ik werk als accountant. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en zes kleinkinderen. We woonden eerst in de Leidse Buurt in Haarlem, maar we hadden daar een vochtig huis en een van de kinderen kreeg last daardoor van allergie. In Hoofddorp konden we een betaalbaar nieuwbouwhuis betrekken.

Waarom in de politiek?

De interesse is er altijd al geweest.Bevoendien had ik altijd een mening over zaken. Mijn vrouw zei: 'waarom ga je niet in de politiek?' Ik ben een keer gaan kijken bij de gemeenteraad en vond het leuk. Vervolgens heb ik me direct aangemeld bij CU-SGP.

Waarom CU-SGP?

Ik ben een belijdend christen, aangemeld bij de Meerkerk, een baptistengemeente. Als christen was het voor mij logisch om me aan te melden bij de ChristenUnie, want dat is de bloedgroep waar ik toe behoor.

Waar sta je voor?

Ik vind het belangrijk dat er oog is voor de zwakkere, iets wat je wellicht bij meer partijen terugvindt. Mensen mogen niet tussen wal en schip vallen. Dan praat je over de wmo bijvoorbeeld. Maar ook over het goed omgaan met mensen. Ik steun Arie Slob, die nu landelijk stelling neemt. Kinderen die hier dertien jaar geleden zijn geboren, mag je niet terugsturen naar een ander land.

Hoeveel zetens halen jullie?

Vier jaar terug hebben we onze tweede zetel verloren. Ik hoop dat we die terugveroveren. Meer dan twee zetels zou een wondertje zijn. Dus normaliter haal ik de gemeenteraad niet. Maar er is wel een goede mogelijkheid dat ik fractieassistent word. Dat lijkt me ook mooi om te mogen doen.

 

Richard Walraven

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden