Carola Schouten start Campagne ChristenUnie-SGP

2011 Carola Schouten debat Mauro Foto Arjo Kleinhuiszaterdag 15 februari 2014 14:12

Nieuw Vennep - Afgelopen woensdag was Carola Schouten, tweede-kamerlid  van de ChristenUnie te gast in Nieuw-Vennep om de campagne van de ChristenUnie-SGP af te trappen voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Carola gaf haar visie op de ontwikkelingen rond het sociaal domein. Omdat  grote delen van de zorg overgeheveld worden van Rijk en Provincie naar de gemeenten zal juist daar veel veranderen.

De genoemde overheveling wordt veroorzaakt door enerzijds het uit de hand lopen van de zorgkosten en anderzijds het inzicht dat hulp gegeven moet worden zo dicht mogelijk bij degenen die die zorg nodig hebben.
In onze gemeente krijg dat gestalte onder de titel “Meer voor elkaar”. De lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP Arjo van Bezooijen ging in op de details van dit programma.

Het werd een interessante avond, met veel interactie tussen Carola, Arjo en de aanwezigen. Op vragen van de aanwezigen werden enkele voorbeelden genoemd van zaken die door de fractie van de ChristenUnie-SGP waren bereikt en op de kaart waren gezet, zoals het Uitstapprogramma voor prostituees en de dreigende stopzetting van de activiteiten van Stichting Leergeld.

De fractie heeft de afgelopen jaren ook de vuurwerkproblematiek op een klemmende manier aangekaart, het initiatief genomen voor een vergadering over de UMTS-masten, veel energie gestoken in het tegenhouden van de coffeeshop in Nieuw-Vennep, terwijl tevens veel werk is verzet ten aanzien van de winkelopeningstijden op zondag.

De ChristenUnie-SGP  heeft nog een tweede verkiezingsbijeenkomst gepland op 26 februari in de Kruiskerk, Nieuweweg 2 in Hoofddorp. Dit belooft ook een boeiende avond te worden waarbij Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP in de tweede kamer, hoopt te spreken. Nico Zwaneveld zal namens de lokale ChristenUnie-SGP spreken.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden