Motie van treurnis over het niet-doorgaan van de raadssessie UMTS-installaties 23 januari j.l.

treurnis2donderdag 06 februari 2014 17:00

De fracties van GroenLinks, HAP, ChristenUnie-SGP en Forza spreken middels een motie hun treurnis uit over het feit dat ondanks een appèl van betrokken en verontruste inwoners de raad haar volksvertegenwoordigende taak niet heeft willen uitvoeren (lees: op voorstel van het college is door een meerderheid van de raad (bestaande uit de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en CDA) besloten de geplande sessie van 23 januari 2014 j.l. niet door te laten gaan). Deze motie wordt vanavond tijdens de raadsvergadering behandeld.

Het college heeft op 26 november 2013 de uitgangspunten uit 1999 vervangen en "geactualiseerd" in nieuwe beleidsregels. De raad heeft zich voorafgaand aan de geplande sessie laten voorlichten over de technische- en gezondheidsaspecten van zendmasten. Daarbij hebben de bewonersgroepen ook de mogelijkheid gekregen om (op een indrukkende wijze) hun kant van het verhaal toe te lichten. Op 23 januari j.l. had de raad zich kunnen uitspreken over de nieuwe beleidsregels en kaders willen meegeven aan het college. Ook de fractie ChristenUnie-SGP had het college een aantal stevige voorstellen willen meegeven waarmee o.a. de ontstane maatschappelijke onrust een stuk minder zou kunnen worden.

De bewonersgroepen hebben tot aan de sessie-avond een dringend appèl gedaan op de volksvertegenwoordigende taak van de raad. Mede doordat deze sessie niet is doorgegaan is de reeds ontstane maatschappelijke onrust nog groter geworden.

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden