Collegepartijen stellen het debat over UMTS masten uit...

umts-mastdonderdag 23 januari 2014 22:11

De raadssessie over de plaatsing en effecten van GSM / UMTS / LTE antennes in de Haarlemmermeer stond gepland voor vanavond. B&W heeft vanwege alle commotie en "nieuwe inzichten" de raad gevraagd om de sessie uit te stellen. Het mag duidelijk zijn dat onze fractie, als aanvrager van deze sessie, tegen uitstel is.

Wat de ideale gelegenheid had kunnen zijn voor alle politieke partijen om aan de inwoners duidelijk te maken hoe zij over de plaatsting van antennes denken, en om nog extra richting mee te geven aan de portefeuillehouders die kennelijk moeite hebben met dit dossier, werd door alle leden van de collegepartijen van tafel geveegd (VVD, PvdA, CDA en D66).

Nico Zwaneveld: "Ik vindt het met name triest voor de inwoners die zich zorgen maken over de antennes die in hun woonwijk en bij scholen worden geplaatst. Er zijn mensen die hier slapeloze nachten van hebben! Ik ben vanwege mijn technische achtergrond al 5 jaar nauw betrokken bij dit onderwerp, heb meerdere (technische) trainingen hierover gevolgd om alle aspecten beter te kunnen bevatten en begrijpen, en heb uitgebreid met meerdere deskundigen hierover mogen spreken. Onze fractie heeft sinds mei aangedrongen op deze raadssessie, juist omdat wij de zorg onder meerdere inwoners kennen en vinden dat er duidelijkheid moet komen. De telecom providers (o.a. verenigd in MONET) roepen veel te snel dat er geen alternatieven zijn, maar wij weten ondertussen beter! Een wereld zonder antennes is onmogelijk, maar één ding weet ik zeker: Het kan en MOET anders!

... Het is voor mij onbegrijpelijk dat alle raadsleden van de collegepartijen hebben gestemd voor uitstel van deze raadssessie. Ik ervaar het persoonlijk ook als minachting van onze inwoners en getuigt van weinig begrip voor wat er leeft. Ik vindt het ook erg "toevallig" dat men dit onderwerp probeert uit te stellen zo vlak voor de komende gemeenteraadsverkiezingen."

« Terug

Archief > 2014

Geen berichten gevonden