Schriftelijke vragen: Veiligheid Winkelcentrum De Vier Meren / Fietsenstalling Burgemeester Van Stamplein

20160511-160511 SV Mango - bannerwoensdag 11 mei 2016 17:45

Naar aanleiding van een potentieel zeer gevaarlijke situatie bij Winkelcentrum de Vier Meren heeft de fractie van ChristenUnie-SGP de volgende vragen aan het College.

Beschrijving van de situatie:
Naast de winkel van Mango bevindt zich een nooduitgang, die als zodanig zeer duidelijk staat aangegeven. Direct achter de nooduitgang is een open ruimte, die aan de rechterzijde wordt begrensd door Mango, aan de linkerzijde door een stalen balk op naar schatting ruim een meter hoogte en aan het eind een ketting op ongeveer diezelfde hoogte; direct achter die ketting worden structureel heel veel fietsen en scooters geparkeerd.
Ter illustratie hebben we enkele foto’s bijgevoegd.

In verband daarmee heeft onze fractie de volgende vragen:

  1. Is het College bekend met deze situatie?
  2. Zo ja, wat is uw mening over de situatie die hiervoor geschetst is en uit foto’s blijkt?
  3. Als het college met ons van mening is dat een nooduitgang te allen tijde vrijgehouden moet blijven, vindt u dan dat hierop gepaste maatregelen genomen moeten worden?
  4. Als het antwoord hierop bevestigend is, aan welke maatregelen denkt het college concreet?
  5. Is het college bereid om, als aanvullende maatregelen genomen worden, de situatie nauwlettend te blijven volgen en ons daarover de komende tijd te informeren totdat duidelijk gebleken is dat de veiligheid structureel geborgd is?

In vervolg op deze situatie heeft onze fractie ook nog aanvullende vragen m.b.t. het fietsenstallingsprobleem.

In januari jongstleden zijn door onze fractie vragen gesteld over het zeer onverwachte uitstel van de plannen rond de zeer prijzige oplossing van het stallingsprobleem door middel van fietscarrousels.
De datum van 1 januari j.l. bleek niet haalbaar omdat de aangescherpte aanbestedingsregels “meer tijd vergde”.

  1. Aangezien in de sessie van augustus 2015 in ruime mate onvrede heerste rondom de gekozen oplossing, en plotsklaps bleek dat de subsidie – een van de belangrijkste punten in de sessie – mogelijk niet door zou gaan, ligt het naar ons idee voor de hand dat vanuit het College een actieve informatiehouding wordt verwacht. Na de antwoorden op de schriftelijke vragen hebben wij geen enkel signaal ontvangen ten aanzien van verwachte aanvraag van subsidie (afgezien van een maximaal uitstel van 1 jaar), aanbestedingsactiviteiten etc.
    Wij zouden bijna gaan denken dat er geen relevante zaken zijn gebeurd de afgelopen 9 maanden (na de sessie), maar we kunnen ons dat eigenlijk niet voorstellen.
    Kunt u ons in het vervolg op de hoogte houden van de relevante ontwikkelingen, en liefst voordat wij dat uit de pers vernemen?
  2. Kunt u ons voor dit moment aangeven hoe het geplande tijdspad er uit ziet?
  3. Aangezien de aangevraagde subsidie voor diverse partijen een cruciaal onderdeel van de materie uitmaakte, gaan wij er vanuit dat u geen dure technische oplossing in gang zet voordat de indertijd verwachte subsidie definitief is toegekend.
    Is die veronderstelling juist?

Fractie ChristenUnie-SGP
mede namens A.J. van Bezooijen,

 

J.P.H. de Vries
Fractie-assistent

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden