Technische vragen inz Verkeerssituatie Zwaanshoek

verkeerremmende maatregelenvrijdag 08 januari 2016 18:00

Raadsvoorstel 2015.0052901

Schriftelijke informatieve / technische vragen

In kwesties rond verkeersbelemmerende en/of verkeersremmende maatregelen bleken in het verleden de genomen maatregelen vooraf dan wel achteraf niet altijd gedragen te zijn door de direct belanghebbenden. Dat is jammer en moeten we proberen te voorkomen.
In het raadsvoorstel komt naar voren dat er een participatietraject is geweest. Daarbij is gebleken dat de groep die de voorkeur heeft voor verkeersremmende maatregelen ongeveer gelijk is aan de groep die de voorkeur geeft aan verkeersbelemmerende maatregelen.

Daarnaast heeft maar een beperkt deel van de inwoners deelgenomen aan de enquete. Daarbij is niet duidelijk hoe representatief de groep respondenten is. In het raadsvoorstel wordt ook niet vermeld hoe breed gedragen de voorgestelde oplossing is geweest na bv. de informatieavond.
Over de informatieavond wordt wel geschreven dat dorpsraad en bewoners positief en soms enthousiast reageerden.

  1. Heeft u inmiddels een duidelijk beeld van de ontwikkeling van de indertijd bestaande verdeeldheid onder de ± 1800 bewoners van Zwaanshoek? Is die, gezien de genoemde positieve / enthousiaste houding verdwenen en staan de Zwaanshoekers in groten getale achter de plannen?

Wat betreft de verandering van de voorrangssituatie: daar blijkt 65% van de respondenten niets voor te voelen, hoewel de verhouding bij jongeren precies andersom ligt.

  1. Heeft u enig idee wat van beide situaties (jongeren vs algemeen) de oorzaak is?
  2. Kunt u aangeven wat de ervaringen zijn van bewoners van Beinsdorp en Cruquius, waar de dijk eveneens op een dergelijke manier ‘onderbroken’ wordt?

Op bladzijde 4 onderaan staat dat “we in mei teruggegaan (zijn) naar de bewoners en in juni  op de informatieavond naar de andere bewoners”. Het is ons niet duidelijk welke 2 groepen bewoners worden bedoeld.

  1. Waarin verschilt de groep “bewoners” van de groep “andere bewoners”? Hoeveel bewoners zijn op beide avonden bereikt?

« Terug

Archief > 2016

Geen berichten gevonden